Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

Заступник Генпрокурора Дмитро Вербицький здійснив робочу поїздку на Закарпаття і провів нараду з правоохоронними органами

   

Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький в Ужгороді провів нараду з керівниками правоохоронних органів регіону та структурних підрозділів обласної прокуратури.

Дмитро Вербицький зосередив увагу на результатах роботи за підсумками минулого року і наявних напрацюваннях вже у поточному періоді. Він окреслив першочергові завдання, які перед органами правопорядку ставлять керівництво держави та Офіс Генерального прокурора.

Заступник Генпрокурора акцентував на недопущенні протиправного втручання правоохоронців у діяльність бізнесу та тиску на нього, адже це прямо впливає на інвестиційну привабливість та економіку держави в цілому.

Окремо наголосив на необхідності посилити роботу на низці пріоритетних для прикордонного регіону напрямів. Передусім мова йде про контроль правомірності експорту товарів, зокрема агропродукції, недопущення випадків контрабанди та незаконного переміщення через кордон тютюнових виробів.

На нараді обговорили проблематику зростання кількості злочинів, вчинених неповнолітніми, та наголосили на важливості превентивної роботи правоохоронних органів та всіх державних інституцій у цій сфері.

Як підкреслив Дмитро Вербицький, важливою залишається робота з виявлення громадян, які продовжують вести підприємницьку діяльність з державою-агресором, а також протидії корупції, кіберзлочинам і діяльності шахрайських call-центрів, організованій злочинності, зокрема в лісовій сфері.

«Сьогоднішній ворог для нас – росія, яка напала на українську територію і завдає ударів по мирним людям. Водночас ми не маємо забувати і про внутрішнього ворога. Це не лише ті особи, які займаються підривною діяльністю проти України, а й ті, що крадуть кошти в держави, не сплачують податки. З усім цим ми маємо боротися, показувати результат і тим самим поповнювати бюджет країни задля нашої перемоги», – резюмував заступник Генпрокурора.

 

кількість переглядів: 161