Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

У Мукачеві прокуратура попередила незаконну забудову в центрі міста та відстояла скасування містобудівних умов та обмежень

   

Завдяки зусиллям прокурорів Мукачівської окружної прокуратури вдалося скасувати незаконно надані органом місцевого самоврядування містобудівні умови та обмеження для ведення будівництва в центрі міста.

У Мукачеві забудовник планував здійснити реконструкцію житлового будинку під торгово-офісну будівлю з житловими квартирами. Для цього отримав необхідне рішення міської ради, яке суперечило вимогам законодавства через ряд суттєвих порушень.

У наданих містобудівних умовах та обмеженнях не було дотримано вимог щодо висотності та площі забудови, невірно визначено категорію будівництва, порушено ДБН в частині протипожежних відстаней, не передбачено необхідну кількість паркомісць, не запроєктовано дитячі ігрові майданчики тощо. Крім того, таке будівництво не відповідало Генеральному плану та Плану зонування території міста.

Врахувавши всі обставини, що порушують інтереси держави та територіальної громади, окружна прокуратура подала позовну заяву. Восени минулого року суд задовольнив її в повному обсязі, а раніше видані міськрадою містобудівні умови та обмеження визнав протиправними.

Таке рішення відповідач і замовник будівництва оскаржили в апеляційному порядку. Вже в поточному році Восьмий апеляційний адміністративний суд відхилив подані ними скарги, натомість підтримав позицію прокурорів.

Наразі ж вдалося досягти реального виконання рішення суду та повністю скасувати надані обслуговуючому кооперативу містобудівні умови та обмеження.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 109