Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2024

Прокуратура не допустила передачу у приватну власність зелених зон поблизу річки в Ужгороді

   

Ужгородська окружна прокуратура, звернувшись із позовними заявами до суду, запобігла незаконній передачі у приватну власність земельних ділянок загального користування, розташованих на набережній р. Уж.

Завдяки спільним зусиллям небайдужої громадськості і прокурорів вдалося скасувати рішення Ужгородської міської ради, якими надано дозволи на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земель для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.

Йдеться про дві ділянки по вул. І. Ольбрахта, розміщені впритул до Ботанічної набережної та транспортного мосту. Вони знаходяться на території історичного ареалу міста, в межах комплексної охоронної зони об'єкта культурної спадщини – Замкової гори, на якій, зокрема, розташований Ужгородський замок.

Вказані земельні ділянки, які мали намір отримати у власність фізичні особи, частково належать до зони зелених насаджень загального користування, перебувають у межах охоронної зони р. Уж, а також в межах запроєктованої частини транспортної розв’язки.

Прокурори Закарпатської обласної прокуратури та Ужгородської окружної прокуратури відстояли інтереси громади міста та свою позицію в судах усіх трьох інстанцій. Розгляди відбувалися у Закарпатському окружному адміністративному суді, Восьмому апеляційному адміністративному суді та Касаційному адміністративному суді Верховного Суду.

При цьому вдалося зберегти недоторканість вказаних зелених зон в обласному центрі. Доведено, що рішення органу місцевого самоврядування були прийняті всупереч законодавству та порушували права громади Ужгорода на врахування її інтересів під час планування і забудови території.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 205