Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2024

Привласнив майже увесь бюджет, виділений на ремонт доріг в Ужгороді, – директору підприємства повідомлено про підозру

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру директору підрядного товариства за фактами привласнення чужого майна та службового підроблення (ч.ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, очільник будівельного підприємства влітку 2022 року уклав ряд договорів на проведення поточного ремонту чотирьох вулиць в Ужгороді. Загальна вартість робіт становила майже 3,7 млн грн.

До середини вересня того ж року підрядник завершив ремонт. Він склав відповідні акти, куди вніс неправдиві дані щодо обсягів та вартості робіт.

Висновки експертів підтвердили, що близько 80% від суми, виділеної на аварійні, відновлювані роботи та експлуатаційне утримання місцевих доріг, підприємець незаконно привласнив. Йдеться про 2,9 млн грн бюджетних коштів.

Повідомлення про підозру закарпатські правоохоронці вручили чоловіку у Харкові, де він проживає.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Ужгородське районне управління поліції, оперативний супровід – обласне Управління СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 128