Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

Привозили товар з-за кордону та збували по Україні – на Закарпатті судитимуть організовану групу торговців психотропами

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо організованої групи з числа мешканців Ужгорода, які протягом 2023 року налагодили схему незаконного збуту наркотичних засобів і психотропних речовин.

Жительці обласного центру та її спільнику інкримінують незаконне придбання, зберігання, пересилання та збут наркотиків і психотропів у великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). Крім того, жінку обвинувачують і в контрабанді метамфетаміну в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України).

За даними слідства, зловмисники налагодили постачання заборонених речовин, зокрема, з-за кордону. Саме на незаконному перевезенні психотропів обвинувачену викрили у грудні минулого року на КПП «Тиса». Прямуючи на рейсовому автобусі в Україну, жінка мала при собі чотири зіп-пакети із метамфетаміном, які намагалась контрабандою ввезти в Україну.

Збували «товар» як при особистих зустрічах із «клієнтами» в Ужгороді, так і надсилали поштою в інші області, ховаючи згортки серед одягу.

Правоохоронці задокументували кілька фактів розповсюдження ділками заборонених речовин, а під час обшуків у їх помешканнях знайшли розфасовані згортки з метамфетаміном, амфетаміном і канабісом.

Згідно з оперативними даними, протиправна діяльність могла приносити ділкам до пів мільйона гривень прибутку в місяць.

Встановлено, що до організації злочину причетний ще один мешканець Ужгородщини. Раніше він неодноразово вчиняв злочини та був засуджений за хуліганство, підроблення документів, а також адмінправопорушення. Востаннє – Ужгородським міськрайонним судом восени минулого року до 5 років позбавлення волі. Відтоді переховується від правоохоронних органів. Наразі його оголосили в міжнародний розшук.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу УБН ГУНП в Закарпатській області, кримінальної поліції, обласного Управління СБУ та співробітників Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 109