Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

Допомога ЗСУ: на Закарпатті прокуратура передала на потреби військових автомобілі, БПЛА, пальне та грошові кошти

   

Із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну прокурори систематично допомагають Збройним Силам України в боротьбі з ворогом. Так, Закарпатська обласна прокуратура та окружні прокуратури регіону організували передачу військовим транспортних засобів та товарів, вилучених в межах кримінальних проваджень. Йдеться про паливо, техніку, безпілотні літальні апарати та інші речі, які принесуть значно більше користі захисникам на фронті, аніж поповнюватимуть склади в тилу.

Тільки протягом минулого року на потреби армії передано 32 транспортні засоби, з яких 5 – вантажні автомобілі. До військових підрозділів відправили і цистерну з майже 6 тис. літрів нафтопродуктів, 1,4 т дизельного палива, 3 причіпи та 2 напівпричіпи. 

За цей період нашим захисникам вдалося передати також 148 бронежилетів, 2 БПЛА, понад 4 тис. одиниць техніки (мобільних телефонів, комп’ютерів, smart-годинників тощо) більше 8,7 тис. пачок сигарет, а також 233 кубометри деревини.

Прокурори ініціюють і грошову підтримку війська: протягом 2023 року вдалося перерахувати кошти на загальну суму 4 млн грн. Це здійснено шляхом звернення застав в окремих кримінальних провадженнях у дохід держави чи перерахування грошей безпосередньо на потреби ЗСУ або інших військових формувань.

Водночас колектив органів прокуратури Закарпаття власними силами долучається до допомоги українським захисникам. Минулоріч на зібрані кошти вдалося придбати пікап Mitsubishi L200, який передали на запит 241-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України для виконання бойових завдань на Донеччині.

Закуплено і прилад нічного бачення для допомоги нашому колезі – прокурору Свалявського відділу Мукачівської окружної прокуратури, який з 24 лютого 2022 року став на захист України в лавах одного з підрозділів 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Активна робота з підтримки військових продовжується і в поточному році.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 102