Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2011

На розгляд суду вже направлено кримінальну справу по факту влаштування незаконного сміттєзвалища

Закарпатсько транспортною прокуратурою вже направлено на розгляд суду кримінальну справу, порушену наприкінці червня минулого року прокуратурою Закарпатської області за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Нижньоворітської сільської ради, які безпідставно надали дозвіл на розміщення сміттєзвалища, що призвело до забруднення земель та спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочинів передбачених (ч.2 ст.239, ч.2 ст.364 КК України).

За інформацією Закарпатського транспортного прокурора Ігоря СЕХІНА, у ході розслідування кримінальної справи встановлено, що Нижньоворітський сільський голова в порушення вимог Земельного кодексу України та низки законів, без розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення побутових та виробничих відходів в урочищі «Хрещате» та без виготовлення державного акту на вказану земельну ділянку допустив там функціонування сміттєзвалища. В результаті чого побутовими відходами та сміттям засмічено вищевказану земельну ділянку.
Шкода, нанесена державним інтересам перевищує 1млн. 483 тис.грн. Збитки вже  повністю відшкодовані під час проведення досудового слідства.
 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 77601