Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2011

Прокуратура виявила, що митники незаконно переправили через кордон броньоване авто вартістю понад 2 млн.грн.

Через митний кордон незаконно  було переправлено броньований „Меrsedes Benz” вартістю понад 2 млн.грн. Прокуратура порушила кримінальну справу проти митників за зловживання службовим становищем

Прокуратурою області  порушено кримінальну справу за фактом  зловживання службовим становищем службовими особами митного поста „Ужгород” Чопської митниці при проведенні ними  у жовтні  2008 року митного контролю та митного оформлення автомобіля марки „ Mersedes Benz S 600” ( ч.3 ст. 364 КК України).

За інформацією  заступника прокурора області Віталія МУХІНА, у жовтні 2008 року на митний  пост „Ужгород-вантажний” Ужгородської митниці прибув легковий автомобіль марки „ Mersedes Benz S 600”, який направлявся на одне  з товариств Ужгорода. Представником цього товариства було надано  товаро-супровідні документи, у яких зазначалося, що даний автомобіль  2008 року випуску, його вага 2210 кг, а  вартість 135 тис.дол. США. На підставі цих документів митники провели митний огляд автомобіля та,  оформившии вантажно-митну декларацію, випустили у вільний обіг.
За результатами прокурорської перевірки із спеціалістом, виявилось, що він оснащений пакетом броньованого авто „Guard”  і його вага удвічі більша, ніж було заявлено – 4300 кг., відповідно і вартість суттєво більша - майже 310 тис.євро.
У ході перевірки, - пояснює Віталій МУХІН, було встановлено, що митний огляд даного мерседеса був проведений митниками неналежно. Внаслідок чого на митну територію країни незаконно було ввезено автомобіль вартістю понад 2 млн.грн.  У діях службових осіб митниці вбачається склад злочину, передбаченого ч.3 ст. 364 КК України – зловживання службовим становищем.
Дану кримінальну справу направлено для розслідування у слідчий відділ СБУ.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 76836